ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΠαραγωγοί κρασιού

Η οινοποιία Κύκλοι Οίνου βρίσκεται στην Τραγάνα, Φθιώτιδας. Οι αμπελώνες της στο Μαρτίνο, Τραγάνα και Αταλάντη καλύπτουν έκταση 200 στρεμμάτων. Η οινοποίηση, με ένα συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών, επιτρέπει τον σεβασμό της ιδιαίτερης προσωπικότητας κάθε ποικιλίας, κάθε αμπελοτεμαχίου και την ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων κάθε κρασιού.

Οι Κύκλοι Οίνου είναι δημιούργημα της Σοφίας Αλεξίου και του Γιάννη Μπρεκουλάκη, ιδιοκτήτες, για περισσότερο από είκοσι χρόνια, ενός μεγάλου φυτωρίου καλλωπιστικών δέντρων. Γερά ριζωμένοι με τη γη, στην προσπάθειά τους αυτή φέρνουν, εκτός από πλούσια τεχνογνωσία, την προσήλωσή τους στην ποιότητα και το πάθος τους για την τελειότητα.

Η φιλοσοφία μας

Οι δημιουργοί των κρασιών Αλεξίου είναι γερά ριζωμένοι στη γη με πλούσια τεχνογνωσία, βαθιά προσήλωση στην ποιότητα και με πάθος για τελειότητα.

Η τεχνική μας

Η οινοποίηση, μ’ ένα συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών, επιτρέπει τον σεβασμό της ιδιαίτερης “προσωπικότητας” κάθε ποικιλίας, κάθε αμπελοτεμαχίου και την ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων κάθε κρασιού.

Οι αμπελώνες μας

Ο αμπελώνας στο Μαρτίνο βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων. Σε πλαγιές, με πολύ καλή αποστράγγιση και εδάφη πηλώδη, με υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Sauvignon Blanc, Ρομόλα, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Το υψόμετρο και τα ιδιαίτερα εδαφολογικά χαρακτηριστικά επιτρέπουν την σωστή ωρίμαση των σταφυλιών. Στην Αταλάντη, σε υψόμετρο 300 μέτρων, το έδαφος είναι αργιλοπηλώδες και καλλιεργούνται αποκλειστικά δύο κλώνοι της ποικιλίας Merlot.

Στην Τραγάνα, σε αργιλοπηλώδη εδάφη, καλλιεργείται το Chardonnay. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των οίνων έχει η θαλασσινή αύρα του Ευβοϊκού.

ΚΡΑΣΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥΗ ιστορία μας

Τα κρασιά Αλεξίου είναι δημιούργημα της Σοφίας Αλεξίου και του Γιάννη Μπρεκουλάκη.

Είναι ιδιοκτήτες, για περισσότερο από είκοσι χρόνια, ενός μεγάλου φυτωρίου καλλωπιστικών δέντρων, στην περιοχή της Τραγάνας, κοντά στο Οινοποιείο.

1999
Τα πρώτα βήματα Όταν ακόμη, εκεί όπου σήμερα είναι οι αμπελώνες, το έδαφος ήταν ακαλλιέργητο, η σκέψη μας μας οδηγούσε στη δημιουργία του δικού μας κρασιού. Αρχίσαμε να καλλιεργούμε και να δοκιμάζουμε. Σύντομα γνωρίζαμε τι θέλαμε και πώς να υλοποιήσουμε το όνειρά μας για ένα ιδιαίτερο Οινοποιείο, που θα σεβόταν τον περιβάλλοντα χώρο και θα μας παρείχε τα μέσα για τη φύλαξη, την επεξεργασία και την ωρίμανση του κρασιού.
2006
Τα πρώτα σχέδια Τα κρασιά Αλεξίου, ως Κύκλοι Οίνου αρχικά, έκαναν επίσημα το ντεμπούτο τους στην αγορά το 2006.
2012
Ολοκλήρωση κατασκευής του Οινοποιείου Το οινοποιείο στην Τραγάνα, δίπλα στον αμπελώνα του Chardonnay, ένα από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε το 2012 και διαθέτει στεγασμένους χώρους 2000 τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα, είναι κατασκευασμένο σε τρία επίπεδα, προκείμενου να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό με την αρχή του “gravity flow”.
2019
Το Οινοποιείο σήμερα. Το Οινοποιείο πια ολοκληρωμένο και παραγωγικό δίνει το δικό του στίγμα. Με συνολική παραγωγή σήμερα που ανέρχεται στις 30.000 φιάλες, έχει κατορθώσει να αποτελεί πια μια καταξιωμένη ετικέτα.

Οι αμπελώνες μας

Τα κρασιά Αλεξίου παράγονται από σταφύλια που προέρχονται από τρεις ιδιόκτητους αμπελώνες στη Φθιώτιδα. Στο Μαρτίνο έκτασης 150 στρεμμάτων, στην Αταλάντη έκτασης 20 στρεμ. και στην Τραγάνα έκτασης 30 στρεμ., όπου βρίσκεται και το οινοποιείο.

Στον αμπελώνα στο Μαρτίνο καλλιεργούνται οι ποικιλίες Sauvignon Blanc, Ρομόλα, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.

Στην Αταλάντη καλλιεργούνται δύο κλώνοι της ποικιλίας Merlot.

Στην Τραγάνα καλλιεργείται το Chardonnay. 

ΣυνάντησεΟμάδα Οινοποίησης

Η ομάδα μας που καλλιεργεί, παρακολουθεί, συλλέγει, επεξεργάζεται το σταφύλι είναι ενθουσιώδης και παθιασμένη με το καλό κρασί.

Αποδεχτείτε ό,τι σας προσφέρει η ζωή και γευτείτε τη όπως ένα ποτήρι καλό κρασί.

Απολαύστε τη γεύση του μόνοι, αλλά ευχαριστηθείτε ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί Αλεξίου με την παρέα σας.

Εμείς πιστεύουμε πως το κλειδί για να επιτύχεις ένα καλό κρασί είναι η ομαδική δουλειά, γι' αυτό και έχουμε φτιάξει μια ομάδα με απαράμιλλη εμπειρία και πάθος.

Κάτοψη του Οινοποιείου

Αεροφωτογραφία του Οινοποιείου

Το Οινοποιείο στην Τραγάνα