ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ

Το οινοποιείο βρίσκεται στην Τραγάνα δίπλα στον αμπελώνα του Chardonnay. Είναι από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε το 2012 και διαθέτει στεγασμένους χώρους 2000 τετραγωνικών μέτρων.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ: +30 223 309 2080

Fax: + 30 223 309 2267

info@circlesofwine.com

Διεύθυνση

135 χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

Τραγάνα – Φθιώτιδας

35 200

Ώρες λειτουργίας

Ώρες λειτουργίας καταστημάτων.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα κρασιά μας, μπορείτε να επισκεφτείτε το Οινοποιείο μας. 

Ξενάγηση και Δοκιμή

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σ’ ένα από τα κομμάτια του αμπελώνα, που περιβάλλει το οινοποιείο και στη συνέχεια, να επισκεφθεί τους χώρους του και να γνωρίσει τον τρόπο που γίνεται η παραγωγή των κρασιών. Έχοντας ενσωματώσει τις αρχές του «gravity flow» στον σχεδιασμό και στη λειτουργία του οινοποιείου, οι χώροι του εκτείνονται σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο με τον χώρο παραλαβής των σταφυλιών, τις δεξαμενές της λευκής οινοποίησης, το εμφιαλωτήριο και τους βοηθητικούς χώρους. Στο δεύτερο με τον χώρο οινοποίησης των κόκκινων κρασιών. Στο τρίτο, στο χαμηλότερο επίπεδο, στον χώρο με τα μικρά δρύινα βαρέλια, όπου ωριμάζουν τα καλύτερα κρασιά του οινοποιείου. Τέλος, υπάρχουν δύο αίθουσες γευσιγνωσίας τόσο για μεγάλες ομάδες όσο και για «ειδικούς» επισκέπτες.

Σε τρία επίπεδα

Ξενάγηση

Τι περιλαμβάνει μια επίσκεψη

  • Ξενάγηση από οινοποιό
  • Οδηγίες σχετικές με την τεχνική ανάμειξης
  • Δοκιμή από τα μπουκάλια με ετικέτες παραγωγής μας

Ο επισκέπτης στην αρχή θα βρεθεί στον χώρο παραλαβής των σταφυλιών και θα περπατήσει ανάμεσα στις δεξαμενές της λευκής οινοποίησης. Σε αυτό το επίπεδο υπάρχει και το εμφιαλωτήριο και φυσικά οι περισσότεροι βοηθητικοί χώροι.

Κατεβαίνοντας μια σκάλα θα βρεθεί στο πρώτο υπόγειο, ένα επίπεδο πιο κάνω, στον χώρο οινοποίησης των κόκκινων. Όπως είναι φυσικό, εκεί τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι δέκα οινοποιητές. Για τις εργασίες στον χώρο αυτό, κατά κανόνα δεν χρησιμοποιούνται αντλίες για να μην καταπονείται το σταφύλι και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, από πλευράς ποιότητας. Το γέμισμα των οινοποιητών γίνεται με μικρά δεξαμενάκια ή με μεταφορική ταινία. Η διαβροχή του καπέλου με έμβολο, και φυσικά, το άδειασμα προς τα βαρέλια, με φυσική ροή. Από την περιοχή των δέκα οινοποιητών και από ένα μεγάλο παράθυρο μπορεί να δει κάποιος στο δεύτερο υπόγειο, στην καρδιά του οινοποιείου.

Μια δεύτερη σκάλα οδηγεί σε αυτό, στο δεύτερο υπόγειο, στο χαμηλότερο επίπεδο, στον χώρο των βαρελιών, εκεί όπου σε μικρά δρύινα βαρέλια, ωριμάζουν τα καλύτερα κρασιά του οινοποιείου, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάνει και τα τρία χρόνια.

Από μια άλλη σκάλα, ο επισκέπτης επιστρέφει στον χώρο υποδοχής, όπου μετά από μια σύντομη ξενάγηση στους χώρους συσκευασίας και ωρίμανσης των φιαλών, μπορεί να δοκιμάσει τα κρασιά Αλεξίου, απολαμβάνοντας τη θέα προς τη θάλασσα.

Απολαυστικές γεύσεις

Δοκιμή

Αίθουσα υποδοχής

Στην αίθουσα υποδοχής, μετά από μια σύντομη ξενάγηση στους χώρους συσκευασίας και ωρίμανσης των φιαλών, ο επισκέπτης μπορεί ν’ αναπαυτεί στον ειδικά  διαμορφωμένο και καλαίσθητο χώρο –τραπεζαρία-, να δοκιμάσει και να απολαύσει μερικά ποτήρια κρασί Αλεξίου από την εκλεκτή ποικιλία μας, απολαμβάνοντας τη θέα προς τη θάλασσα.

Για μεγάλες ομάδες επισκεπτών, υπάρχει και η δυνατότητα οργάνωσης εκδηλώσεων στη μεγάλη τραπεζαρία.

Αφιερωμένοι στην παρασκευή εξαιρετικών κρασιών.

Νιώσε το πνεύμαΕπισκεφτείτε το Οινοποιείο μας

Η Οινοποιεία Alexiou Wines βρίσκεται στην Τραγάνα, Φθιώτιδας, στο 135 χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στην αριστερά πλευρά του εθνικού δρόμου. Αν θέλετε να σας κατατοπίσουμε καλύτερα, επικοινωνήστε μαζί στο τηλέφωνο 223 309 2080.