ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Οι τρεις αμπελώνες μας βρίσκονται στο Μαρτίνο, την Αταλάνη και την Τραγάνα

Ο αμπελώνας στο Μαρτίνο βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων. Σε πλαγιές, με πολύ καλή αποστράγγιση και εδάφη πηλώδη, με υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Sauvignon Blanc, Ρομόλα, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Τόσο το υψόμετρο, όσο και τα ιδιαίτερα εδαφολογικά χαρακτηριστικά επιτρέπουν την σωστή ωρίμαση των σταφυλιών. Μάλιστα, ακόμα και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, η θερμοκρασία διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, κυρίως με τις έντονες εναλλαγές μεταξύ ημέρας και νύχτας.

Στην Αταλάντη, ο αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων. Εκεί το έδαφος είναι αργιλοπηλώδες και καλλιεργούνται αποκλειστικά δύο κλώνοι της ποικιλίας Merlot.

Στην Τραγάνα, όπου βρίσκεται και το οινοποιείο καλλιεργείται, σε εδάφη αργιλοπηλώδη, το Chardonnay. Εκεί καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των οίνων έχει η θαλασσινή αύρα του Ευβοϊκού.

AΜΠΕΛΩΝΕΣ

Aμπελώνες Αλεξίου

Η οινοποιεία διαχειρίζεται τρεις  αμπελώνες στο Μαρτίνο (150 μέτρα υψόμετρο), στην Αταλάντη (20 μέτρα) και την Τραγάνα (30 μέτρα).

Περιοχή
Μαρτίνο
Υψόμετρο
150μ
Ποικιλίες
Chardonnay - Sauvignon blach, Merlot - Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon rose
Κλίμα
Μεσογειακό
Έδαφος
Πηλώδες, αργιλοπυλώδες, υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο.