Ξενάγηση και Δοκιμή

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σ’ ένα από τα κομμάτια του αμπελώνα, που περιβάλει το οινοποιείο και στη συνέχεια, να επισκεφθεί τους χώρους του και να γνωρίσει τον τρόπο, που γίνεται η παραγωγή των κρασιών.

Έχοντας ενσωματώσει τις αρχές του «gravity flow» στον σχεδιασμό και στη λειτουργία του Οινοποιείου, οι χώροι του εκτείνονται σε τρία επίπεδα.

Ο επισκέπτης, ξεκινώντας από την αρχή, θα βρεθεί στον χώρο παραλαβής των σταφυλιών και θα περπατήσει ανάμεσα στις δεξαμενές της λευκής οινοποίησης. Κατεβαίνοντας μια σκάλα, θα βρεθεί στο πρώτο υπόγειο, στον χώρο οινοποίησης των κόκκινων.

Όπως είναι φυσικό, εκεί τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι δέκα οινοποιητές, αλλά κι ένα μεγάλο παράθυρο, από το οποίο μπορεί να δει στο δεύτερο υπόγειο, στην καρδιά του οινοποιείου.

Μια δεύτερη σκάλα οδηγεί σε αυτό, στο δεύτερο υπόγειο, στο χώρο των βαρελιών, όπου εκεί σε μικρά δρύινα βαρέλια, ωριμάζουν τα καλύτερα κρασιά του οινοποιείου.

Από μια άλλη σκάλα, ο επισκέπτης επιστρέφει στον χώρο υποδοχής, όπου μετά από μια σύντομη ξενάγηση στους χώρους συσκευασίας και ωρίμανσης των φιαλών, μπορεί να δοκιμάσει τα κρασιά Αλεξίου, απολαμβάνοντας τη θέα προς τη θάλασσα.

Για μεγάλες ομάδες επισκεπτών, υπάρχει και η δυνατότητα οργάνωσης εκδηλώσεων στη μεγάλη τραπεζαρία.